Магистрала Тракия
БългарскиEnglish A1 - магистрала
   


Двойно поскъпна земята край ''Тракия''


Възраждането на проектите за довършване на автомагистрала "Тракия" води до повишено търсене на имоти по трасето и оскъпяването им, споделят брокери. Терените по протежението на аутобана се купуват най-вече за изграждане на логистични центрове, складове, бензиностанции, автосервизи, мотели и крайпътни заведения. Най-удачна е инвестицията в зоните, където магистралата се пресича с други комуникации, водещи в посока север-юг от нея. В източната част на Софийска област по протежение на магистралата най-предпочитана от инвеститорите е промишлената зона в Равно поле. В този район близо до магистралата се продават няколко терена, като средната им цена е 79 евро за квадрат, сочат данните.

Най-евтиният терен в Софийско по протежение на аутобана се продава до Вакарел. За имота, имащ разрешение за строеж от 5300 кв. м, се искат 99 000 евро. Най-много пари - 10 млн. евро, се искат за парцел от 103 000 квадрата до с. Долни Лозен. Теренът е с разрешена плътност на застрояване от 40%. Най-скъпо на квадрат, по 300 евро, излиза имот от 6000 кв. м близо до бензиностанцията на "Лукойл" по посока към Пловдив. В Пазарджишка област край магистралата се продават само 6 терена, като цените се движат от 25 до 80 евро за квадрат. Най-ниската оферта е за парцел с площ от 5176 кв. м, за който се искат 139 400 евро. Най-високата обявена цена от 2,25 млн. евро е за терен от 50 000 кв. м на 350 м от аутобана.

По протежение на магистрала "Тракия" в Пловдивска област са обявени за продажба десетина терена, като цените варират от 8 до 80 евро за квадрат. Най-евтиният терен се оферира за 45 500 евро. Най-високата оферта от 1 млн. евро е за терен от 16 000 квадрата, с проект за обслужващ комплекс. Най-скъпо на квадрат се продава парцел от 4000 кв. м до Царацово, отреден за изграждане на складове.

2008 - в. Монитор

 << обратно към предишната страница

   
парцел
терен
място
земя
 
         - всички права запазени - парцел до магистрала тракия - терен | земя край магистрала тракия - място - Стара Загора